Lystfisker klubben Tobisen

Lystfiskerklubben tobisen med 50 år på bagen
søger nye medlemmer til klubben.
klubbens tilholds sted er ved kysterne på Sjælland, og dens medlemmer bor lidt spredt fra Herføge til Frederikssund, de fleste bor i storkøbenhavn.
Klubben har flere fisketure om året samt en weekendtur til Omø.
 
Facebook gruppe
 

§ 2 Som medlemmer kan optages enhver kvinde eller mand, der er fyldt 18 år, og som i øvrigt opfylder optagelsesbetingelserne, dvs. deltager i mindst 1 klubarrangement og anbefales af 2 medlemmer.

Der kan aldrig være mere end 25 betalende medlemmer

 

Første tur i år, er en kysttur nærmer når Flemming kommer med tur planen
fiskeplads bestemmes ud fra vindretning og vejr et par dage inden turen løber af staben, af dem der har meldt sig til turen.
tit på denne årstid vil turen gå til en af vores  fjorde.
Klubbens medlemmer opfordres til at melde sig til turen, og tag gerne gæster med.
Klubben har fortiden ingen Kuttertur,


Pokal  2016                    

 

CHAMPION POKAL    Erik Due
GEDDE  POKAL           Erik  Due
MEDE POKAL              Bjarne Henriksen
SKRUBBE POKAL       Bjarne Andersen                               

MEST POINT GIVENDEN FISK   Johnny Rasmussen                                           

OMØ MESTER   Bjarne Henriksen

JUNIOR POKAL   O

 

 
   
16.17.og 18 sebtember
Tur til Omø
13 tobiser på tur til de vi kalder vores ø.
vejret var fantastisk og vinden ok de flestes steder på øen.
allerede fredag aften efter at vi havde indkvateret os, drog vi til kysten forskellige steder på øen, for at prøve lykken.
en tobis nemlig vors formand Martin Due var den eneste der brugte den ædle fiskekunst fluefiskeri. Og allerede på første aften havde han heldet med sig ved at fange en skrubbe på 700g. på sin flue.

 men også lørdagen bød på en fisk til fluerne, nemlig ene fin ørred på 1.1kg
Bjarne H. og Johnny trodsede bølgerne ved revet og med høje bølger mod kysten med hvide toppe hev de to flotte havørreder henholdsvis 1.1 kg til Johnny og en en fin ørred på1,9kg også fredag aften
Lørdagen bød på fin fiskeri og flere fisk blev fanget et par måtte retur i havet, pga. størrelsen

Omø mester 2016 Bjarne Henriksen med 565 point.
Havørred 1.9 kg, hornfisk samt en fladfisk sikrede ham sejren over Johnny Rasmussen
Som fangede den største havørred på 2,0kg samt en fladfisk der sikrede ham 2. Pladsen med 550 point.
I alt blev der fanget 4 havørred over mål samt 2 hornfisk samt 8 fladfisk samt en kuling og en bjerggylt.
Alt i alt en fantastisk tur

    
Dagens medetur til Lyngby sø hvor 5 tobiser var mødt op.
John Schmidt skulle lige blærer sig med en 200gs ål

Bjarne Henriksen og John Hvolbæk Nielsen fik begge en brasen på 500g og måtte dele puljen

Samlet vinder af pokalen Bjarne Henriksen

 

John Hvolbæk Nielsens billede.
John Hvolbæk Nielsens billede.
John Hvolbæk Nielsens billede.
John Hvolbæk Nielsens billede.

 
 
Mede pokal tur 1
06.06.2016 Bistrup
8 tobiser mødet op til kampem om medepokalen, MArtein havde sin søn med som helt sikkert kan give os kamp til stregen, når det gælder om at fane fisk.
der gik ikke længe inden at de føste filk kom i holdenettene og alle ( eller næsten alle havde mange fisk i deres net ved indvejningen.
Både Martin Due og Bjarne Henriksen over gik os andre ved at fiske efter Karper som gav god vægt i deres poser, Bjarne havde mest vægt i nettet samt den støreste fisk.stort tillykke med fangsterne til de fremmødte Tobiser,
det er dog stadigvæk muligt på medetur 2 at blive samlet vinder, her skal der bare fange endu flere fisks,
Knæk og Bræk
   

Utterslev Mose 3.5.2016.

 

7 friske tobiser mødte op til geddetur nr. 1 i år. Vejret var frisk med lidt vin ikke for varmt. Efter den sædvanlige opstart snak gik vi alle til vore faste pladser for at prøve lykken. Efter at have hilst på hundredvis af gæs, ænder og måger gik vi i gang. Der gik kun ganske kort tid så havde John Schmidt halet en fin gedde på 64 cm, 1,6 kg op. De andre havde lidt napperi, men herimod slutning havde John igen en gedde på, pæn størrelse, men han var for doven til at hive den op, man er vel dyreven. Karl havde en gedde der 2 gange hoppede efter blinket da det var på vej op af vandet, men den missede begge gange. Erik Due brillerede dog med en gedde på 3,2 kg 79 cm. Et rigtig flot eksemplar. Alt i alt en dejlig aften med en utrolig smuk solnedgang, der var hele turen værd. Danmark dejligst ude i naturen.

 

   
Kysttur 12.03.2016
Året er nu i gang. 5 friske lystfiskere mødtes ved Strandmøllen i håb om at indveje de første fisk.
Tågen lå tæt, græsset var hvidt og vandet var koldt. Det var så koldt, at vi kortede turen lidt af, og specielt for Tommy's vedkommende med ikke termo waders var det en kølig vandgang.
Efter forlydende blev der fanget mindre ørreder der, men solen skulle lige have varmet vandet lidt.
Vi ser frem tilnæste tur i forårssol og bidelystne ørreder.
Erik

 

Ja så løb tur 1 af stablen, og 5 modige Tobiser trodsede kulde, tåge og blæst. Der var hele 0 granders varme og rimelig meget tåge, der isner gennem aalt når man står i blæsten. Vi var blevet enige om at give vandet ved Strandmøllekroen en ny chance. Men der var godt nok ikke meget at komme efter, ikke en mærkede et hug. Undertegnede var selvfølgelig kommet af sted uden handsker, fy for den det var koldt. Heldigvis havde Tommy et par uldne arbejdshandsker i overskud. Det hjalp både på varmen og humøret. Men som sagt et magert resultat, som vi da gerne skal have forbedret i løb et af sæsonen. Men tak til de fremmødte, Kalle, Erik, John, Tommy og Bjarne H.

Kalle
   

 

Pokal 2015

CHAMPION POKAL Flemming Sørensen

GEDDE POKAL Flemming Sørensen

MEDE POKAL Erik Due

SKRUBBE POKAL Bjarne Andersen

MEST POINT GIVENDEN FISK Johnny Rasmussen Ørred 2,0kg

OMØ MESTER Johnny Rasmussen

JUNIOR POKAL O

 

 


 
   
Årets sidste tur - årets sidste mulighed for at vinde pokaler og hæder. 7 mand var meget klar på kysten ved Strøby Egede i morges. Vind og vand var perfekt, dvs. der var måske lige rigeligt med vand, når fiskerne skulle ind fra revlerne, men alt gik fint, og ingen skulle bruge hele eftermiddagen ved rensebordet.

Tak for i år.

Erik

 
 
   
17. oktober var dagen hvor vinderen af geddepokalen skulle findes. Flemming S havde med en gedde på den første tur på 3,3 kg markeret, at det under kun ville være fyld til pointlisten.7 morgenfriske Tobiser stod derfor klar ved mosen kl 07.00 klar til udfordring. Det var vist i øvrigt Bjarke’s første tur som medlem – hyggeligt at hilse på dig....
Morgenen var stadig meget ung, da Bjarne H kom med en gedde på 2 kg og 65 cm, senere blev yderligere 6 gedder indvejet. Ganske pænt i betragtning af hvor svært, det har været de seneste gange at finde de sparsomme fisk i mosen. Resultatet af dagens anstrengelser blev, at undertegnede vandt med en gedde på 3,2 kg, Bjarne H en på 2,1, John S en på 2,0 og endelig Flemming S en på 1,6. Yderligere havde undertegnede en flot fisk, som blev kæmpet ca 10 min og var halvt ude af vandet, da den smuttede igen. Nu skal man ikke tale om en dames vægt, men den ville helt sikkert være blevet både dagens og årets største, men den er der ude endnu og forhåbentlig igen til næste år. Herfra skal derfor lyde et stort til lykke til Flemming Sørensen som endelig vinder af geddepokalen 2015.
Venlig hilsen

 

Erik T Due

 

   
   

11 Tobiser og en gæst (Oliver) mødtes lørdag morgen 10.10.2015 kl. 07.00 i Hundested, hvor konkurrencen om årets Skrubbepokal skulle finde sted.

Alle var klar til at kæmpe om den eftertragtede pokal og efter en kort ”godmorgen hilsen” gik vi i gang med at fiske. Vi spredte os langs den nyrenoverede mole og på vores hver især favoritsted.  Fiskeriet var ikke helt på toppen og nogle Tobiser fangede slet ikke noget – men vi er jo trods alt også blot lystfiskere.

 

Ved indvejning var der ca. 15 flade (fordelt på Skrubber, Ising og Rødspætter). Vinderen af konkurrencen og dermed Skrubbemester blev Bjarne Andersen med en fisk på 37,5 cm og en vægt på 400g.  20 kronerskassen blev delt, imellem John Schmidt, Bjarne Andersen og Kalle, da de hver havde en fisk på 400g.

 

 

Tillykke med sejren Bjarne!

 

 
   
   
Omø tur 11-13 september 2015
igen i år var vi på weekend tur til Omø, 11 tobiser var med på turen, Kalle måtte desværre melde fra i sidste øjeblik men sendte en substitut så alle bestilte pladser blev brugt.
Vejret så lovende ud for fredag aften og hele lørdag hvorimod søndag morgen så lidt skidt ud, hvilket kom til at holde stik.

Kort efter ankomst til øen og efter en hurtig udpakning af de ting der ikke skulle bruges på kysten, mad, tøj mm. Drog vi alle til vandet rundt på ...øen, og der gik ikke lang tid før de første fisk kom op af vandet, selv havde jeg en lille havørred under mål på andet kast hvilke jo tegnede godt for weekendens fiskeri, dog blev det ikke til mere den aften for mit vedkommende. Kort tid efter at det var så mørkt at der ikke kunne fiskes indfandt tobiserne sig hvor vi bor, og jo der var en enkel fisk til indvejning den aften, Johnny havde sædvanden tro en fisk med hjem til indvejning.
Tidligt lørdag morgen drog vi atter til kysten efter fisk og der blev fisket på flere lokaliteter rundt på øen, og der blev fanget mange fisk den formiddag, flere havørreder var hevet i land men også en enkel makrel blev fanget af John Schmidt, et par hornfisk kom også op af vandet sener på dagen blev der også landet fladfisk og havørred.
Lørdag middag var der sædvanden tro frokost med hvad der dertil høre. Og snakken gik lystigt om tidligere tiders bedrifter på øen, der blev snakket om vores legendariske Omøsang som ingen kunne huske teksten på. Manglen på rødbeder blev også heftigt kommenteret fra flere kanter, vi overlevede dog denne mangel ved frokosten. Om aften efter eftermiddagens fiskeri var der middag på Perlen, hvor der blev serveret stegt flæsk ad libitum med kartofler, persillesovs og jo her var de så Rødbeder, til stor glæde for dem der manglede dem tidligere.
et par tobiser var dog lidt forsinket til middagen da en pung var tabt ved et af fiskestederne og skulle forsøges fundet uden held den aften. Og det blev aftalt at vi alle mødes næste morgen kl 8 ved p-pladsen hvor pungen var tabt for at vi alle kunne hjælpe til med at finde den tabte pung, efter stor eftersøgning på Straden hvor den kunne være blevet tabt blev håbet opgivet, dankort blev spæret, og et sidste kik i bilen gav pote pungen var hvor den var blevet lagt under sædet så alle var glade.

kl 9 søndag morgen var det tid til at kåre årets Omømester samt tage gruppefoto
Johnny Rasmussen blev Omø mester med flest point, han havde også den mes point givende fisk og fik dermed også 20kr. klubben, i år var der også præmie til nr. 2 en termokande med ekstra krus gik til Tommy Levin.
i alt blev der indvejet 10 havørred, en Makrel, hornfisk og fladfisk
kl. 10.00 sejleve vi fra øen og turen gik hjemover.
tak for en dejlig weekend
John Hvolbæk Nielsen

Deltager
Flemming Sørensen
Johnny Rasmussen
Erik Due
Jesper Due
Tommy Levin
Bjarne Henriksen
Bjarne Andersen
Preben Nommesen
Frank Schmidt
John Schmidt
John Nielsen

John Hvolbæk Nielsens billede.John Hvolbæk Nielsens billede.

John Hvolbæk Nielsens billede.

   

Lørdag 29 august var vi 3 mand på mede tur 2 og det var solskin og stille vejr, synd at der ikke var flere , men det blev en hård kamp for at vinde, mellem Erik Due og Bjarne Henriksen og Flemming Sørensen , men Flemming trak det længste strå og vandt foran Erik og Bjarne.

Så til lykke til Flemming som vandt kampen og puljen.

 

Erik Due blev samlet vinder af mede pokalen, tillykke med den.

 

 
     
     

kuttertur fra Vedbæk 5 juni.

 

Vi tog afsted kl. 17.00 fra Vedbæk og vi var 5 tobiser samt 3 gæster, det var flot vejr, solen skinnede fra en skyfri himmel og Øresund var næsten spejlblank , vi fik 64 torsk og sej-hvillinger det var en kanon tur alle fik fisk og 20.kr gik til Carl for den største torsk på 2,5 kg
Det var synd at der ikke var flere Tobiser med, de gik glip af en god tur,  alle var glade og stemning var i top.
Jeg kan oplyse at en af vores gæster ønsker at blive medlem i klubben, så det var en tip top tur. 

Hilsen Flemming

Turudvalget

 

 
   
   
Geddepokaltur 1 2015
Lyngby sø
   

Kyst tur 2015_04_11
Vi mødtes ved pølsevognen ved Frederikssund broen, kørte der fra til St. Havelse.Johnny havde givet os "fiskegaranti" det holdt. Der blev fanget ca. 10 fisk + mange hug. Johnny og Bjarne A. indvejede hver 1 ørred, Bjarnes fisk var længst, men Johnnys den tungeste.

PS: Bjarne A. tabte en stor fisk på netkanten ØV.

 M.v.h. Bjarne H.